Uncategorized

Mida matkale kaasa võtta: nimekiri olulistest asjadest

Matkaks või pikaks väljasõiduks valmistudes tasub eelnevalt koostada nimekiri asjadest, mis on teile kasulikud. Pange kõik eelnevalt kottidesse ja kontrollige, parem on seda mitte teha kaootiliselt ja kiirustades.

Kasulikud ja olulised pisiasjad

Sellesse kategooriasse kuuluvad ravimid (palavikuvastased, seedetrakti, valuvaigistid, plaastrid, antihistamiinikumid), sääse- ja puugitõrjevahendid. Tasub ka valgustuse eest hoolitseda, nt kasutades pealampi. Tavaliselt võimaldab selliste seadmete aku LED-lampe pikka aega toita.

Vajalik on ka saag või kirves küttepuude jaoks, tulemasin (tikud võivad niiskeks minna), hügieenitooted. Viimane punkt sisaldab kreeme, salvrätte, isikuhooldustooted, juukseharja, hambapastat ja hambaharja. Mõnda eset saab jagada teiste matka liikmetega – nii ei võta te kaasa tarbetuid asju. Ärge unustage ka söögiriistu: isiklikke ja tulel küpsetamiseks.

Riietus

Riiete täielik loetelu sõltub aastaajast. Külmal aastaajal peate end paremini isoleerima. Kuid ärge arvake, et suvel tulevad kasuks vaid lühikesed püksid ja T-särgid. Siinkohal on soovitav kaasa võtta soe üleriie, sokid, tossud või head veekindlad kingad.

Ärge unustage pakkida vahetusriideid ja paar varuvarianti. Näiteks võite pikema looduses viibimise ajal jääda vihma kätte või vahepeal on vaja pesta pesu.

Turismitarvikud

Peaksite hoolitsema ka turismivarustuse eest. Oluliste ainete hulka kuuluvad:

  • navigaator või kompass;
  • suur telk (kui plaanite sageli matkata, on parem valida suur ja magada mugavalt);
  • isiklikud magamiskotid kõigile – mugavam kui eraldi tekk.

Kui kavatsete mägismaal lõõgastuda, ostke lisaks ka trossid ja karabiinid. Kõik vaba aja veetmise ja turismi tarvikuid võite soetada ka kasutatuna, vastavalt oma eelistustele ja vaba aja veetmise plaanidele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga